Äänestysfiilistelyä

8.04.2015 - 15:40 / Anni.


Eduskuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyi tänään ja nuorien äänestysaktiivisuus on taas kaikkien huulilla. Monet ovat tehneet hienoja ja hyviä oppaita nuorille äänestäjille, minä puolestani päätin lähestyä aihetta siltä kannalta, että miksi nuorten kannattaisi äänestää, ja miten sen voi tehdä kivasti kavereiden kanssa:

aanesta01 aanesta02 aanesta03

(äänioikeutettujen määrä: http://tulospalvelu.vaalit.fi/EPV2014/fi/aoik_kokomaa.html)

aanesta04 aanesta05

aanesta06 aanesta07

Tumblrista löytyi hieno, selkeä ja helppo apupaketti eduskuntavaaleissa äänestämiseen.
Tsekatkaa ihmeessä. Löytyy esmes neuvoja puolueen ja ehdokkaan valintaan, sekä linkkejä useille vaalilupaussivustoille, joiden kautta on kätevä selvittää, ketkä ehdokkaat kannattavat sinulle tärkeitä asioita.

Myös YLE auttaa oman puolueen löytämisessä.

Nörttityttöjen kattava vaalipostaus

NYTin selkeä vaaliopas

Tätä postausta saa jakaa ja linkkailla eteenpäin!

Kategoria: JEE, otan kantaa.7 vastausta - “Äänestysfiilistelyä”

 1. sannia Kirjoittaa:

  Mun mielestä paras kommentti tuli tosiaan tuolla NYTin vaalioppaassa. Jos et tiedä mitä äänestää, äänestä pienintä pahaa, koska nukkuminen hyödyttää kaikkein eniten pahimpia vihollisiasi. Mulla on paljon nukkuvia kavereita, joihin olen nyt yrittänyt takoa tota ajatusta. 😀

  Itseänikin ajatus lohduttaa, koska vaikka oma ehdokas tai edes koko puolue ei pääsisi eduskuntaan, niin eipähän ainakaan mennyt ääntä inhokkiehdokkaalle/puolueelle.

 2. Anni Kirjoittaa:

  Jeah, radiossa sanottiin kanssa, että äänestämättä jättäminen on ääni vastustajalle. Aku Ankanki äänestäminen voi kertoo siitä ettei oikeaa ehdokasta löytyny ja asialle pitäs tehdä jotain.

 3. Skjere Kirjoittaa:

  Onneksi nyt on noussut politiikan saralta mediankin puolesta paremmin esiin asioita ja epäkohtia, jotka koskettaa myös monia nuoria ja täten varmaan vaikuttaa myös sinänsä positiivisesti heidän äänestämisessään. 🙂 Vaikka ikäviä asioita ovatkin, kuten just mainitsemasi opintotuki-sähläys ja vähemmistöjen oikeudet. Tajusin itse tuossa taannoin, että moni valittaa siitä, ettei kansaa kuunnella tarpeeksi vaikka ollaankin demokratia (mikä on tietyiltä osin kyl totta), MUTTA samaan aikaan tällaiset ihmiset eivät äänestä vaaleissa. Äänestämistä pitäisi korottaa enemmän ja paremmin erityisesti just nuorten ihmisten keskuudessa, ettei ajatus vaaleista olisi pelkästään turhauttava vaalimainontana ja tuputus, mikä itsellä ainakin joskus oli. Nyt oon tosi innoissani menossa äänestämään, esimerkiksi koska esimerkiksi ”tasa-arvoinen äänestyslupaus”-tempaus facebookissa on saanut hyvin paljon osallistujia ja esim. oma tulevaisuus vähemmistön edustajana tuntuu jo vähän valoisammalta.

  Tosi hienoo muuten et jaoit tän tumblrissakin! c:

 4. nikopetteri Kirjoittaa:

  äänestäminen on riskaabelia. sekä ehdokkaat että puolueet tekee valtavia kompromisseja joko pakon edessä tai silkkaa piruuttaan, esim eivät lähde hallituksesta vaikka lupavat niin tehdä jos asiasta x päätetään tavalla y. linkkasin tästä oikein mielenkiintoisen artikkelin facebookkiin ihan äsken, kolla här: http://yle.fi/uutiset/aanestaminen_on_moraalitonta__tutkijan_toivonkipina_hiipui/7903741

  anarkistina en osaa disauttaa yhtään niitä jotka valitsee olla äänestämättä. suora toiminta on mun mielestä yhtä tärkeä keino kuin äänestäminenkin, ja totta puhuen lapun tiputtaminen laatikkoon tuntuu about yhtä rakentavalta toiminnalta kuin pyörätelineen heittäminen koruliikkeen ikkunaan.

 5. Anni Kirjoittaa:

  No on kova luotto ihmisiin 😀
  Tottakai edustajat ja puolueet joutuu tekemään kompromisseja, se on ihan selvä, kun hallitus ja eduskunta on jakautunut noin. Mut vaikka puolueet joutuu tekeen kompromisseja, niiden saamat äänet jo kuitenki kertoo siitä, mitä asioita kansa haluaa eduskunnan ajavan. Olen samaa mieltä, että tämä systeemi on ongelmallinen ja äänestäjä ei välttämättä saa sitä, mitä ehdokkaat lupaa. Onko siihen esittää toteuttamiskelpoista, realistista vastinetta?

  Äänestysaktiivisinta porukkaa on nimenomaan ne vanhat, suuret ikäluokat, joille äänestäminen on velvollisuus eikä oikeus, ja jotka äänestää tavasta vanhoja tuttuja ehdokkaita. Jos äänestämisen jättää heidän harteilleen, tuskin mikään muuttuu.

  Kuulin eilen radiouutisissa politiikantutkijan sanovan, että mm. Vasemmistoliitto ja Vihreät olisi saamassa paljon ääniä näissä vaaleissa, kun ihmiset on kyllästyneet nykyisen hallituksen sähläykseen ja tahtoo jotain muuta. Uutisissa sanottiin myös, että moni saattaa jättää äänestämästä epätietoisuudessaan, kun ei enää kokkareita halua äänestää, muttei tiedä, mitä muuta sitten äänestäisi. Näitä olisi hyvä nyt ”tönäistä oikeaan suuntaan”.

  Kotona perseily ei mun mielestä kuulosta suoralta toiminnalta. Kuka sen laskee, ketkä *valitsee* olla äänestämättä? Mun mielestä on rakentavampaa käydä äänestämässä vaikka tyhjää kuin jäädä kotiin.

 6. suspu Kirjoittaa:

  Ihana kirjotus!! Mua vähän hävettää ku pohdin kahen ehdokkaan välil jotka kummatki oli tosi hyvii mut valitsin nuoremman… :,) Oletan et nuoret saa vähiten äänii kuitenki hehe!

 7. Wispie Kirjoittaa:

  Hyvä ja asiallinen postaus! Äänestämisen ja politiikan ajatteleminen kannattaa aina, mihin lopputulokseen sitten tuleekaan 🙂

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Trikkis muuala

Arkistot

Kategoriat

Linkit

Laskuri

Hit Counters
Web Site Hit Counters
13.08.2012 lähtien
Listattu Netsarliin