Parempia ihmisiä (thö uskontomerkintä)

26.07.2012 - 21:33 / Anni.


Että kiitos vaan kun arvostat julkista yhteistä omaisuuttamme
sinä ahdasmielinen taideopiskelijavandaali.

Kategoria: Yleinen.



7 vastausta - “Parempia ihmisiä (thö uskontomerkintä)”

  1. GHI Kirjoittaa:

    KIITOS, NIMENOMAAN

    Koska uskonto on poissa muodista sitä on ok mollata sielunsa syövereistä jokaiselle vastaantulijalle, mutta auta armias jos joku uskovainen avaa suutaan pienimmästäkään asiasta… Milloinkohan oon viimeksi kuullut uskontoprotestia uskovaiselta? Ateisteilta niitä saa sietää harva se päivä.

    Muistan vielä kun viime jouluna joku ateisti kohusi Hesarin keskustelupalstalla siitä, kuinka jouluna koulussa oli ollut joulukuvaelma ja yhteislaulettu \enkeli taivaan\, ja tämä oli rikkonut törkeästi allekirjoittaneen uskonnollista vakaumusta: \Minusta on väärin, että meille syötetään pakolla koulussa uskontoja tällä tavalla kun haluaisimme viettää normaalia joulua!\

    A) joulu on kristillinen juhla, joten jos sen \uskonnollisten riittien harjoittaminen\ (kuten joulun juhliminen) tuntuu tuskalliselta voi toki mennä myöskin töihin joulupäivänä
    B) jos ei usko jumalaan, niin eikö pitäisi olla ihan se ja sama hoilaako sitä merkityksetöntä biisiä vai ei?

    Ja ihan selkeyden vuoksi en itse ole uskovainen, mutta lähipiiristä niitä löytyy jonkin verran ja arggghhhh

    Ja kylläpäs tästä tuli pahemmanlaatuinen rant :’D Pahoitteluni

  2. kuukelo Kirjoittaa:

    Ai egotrippailuko on ainoa syy erota kirkosta?

    Kirkosta erotaan, koska sillä pääsee eroon kirkollisverosta (tuloista riippuen satoja euroja per vuosi). Se on myös erinomainen protesti, koska monien mielestä järjestäytynyttä uskontoa ei kuuluisi rahoittaa veroilla.

    Arvelluttavaa sekin, että kirkkoon kuuluminen on vanhempien päätös, vaikka lapsi olisi ollut ateisti koko ikänsä. Kirkosta ei omatoimisesti pääse eroon kuin vasta 18-vuotiaana, ja siihen asti on pakko maksaa kirkkoveroja.

    Systeemi on paska.

  3. trikkis Kirjoittaa:

    @kuukelo, eihän se ainoa syy ole, itsekin olen miettinyt eroamista juuri nuiden verojen takia. Varmasti ihmisillä on ihan hyvä syy erota kirkosta, mutta se, että sillä ruvetaan pätemään, vähän sieppaa.

  4. trikkis Kirjoittaa:

    @GHI joo, jotenkin tuntuu että special lumihiutaleet nostaa nuista koulun juhlissa laulamisesta ja muusta suurimman haloon ihan vaan koska niillä on tylsää. Ne on kuitenkin pitkään jatkuneita perinteitä maassa, jossa kristinusko on ollut suuri osa yhteiskuntaa ja ihmisten elämää. Ei minun mielestä ihmisiä saisi pakottaa mihinkään, mutta ei minusta joulujuhlien kristillistä henkeä tarvitsisi kieltääkään tai vaimentaa.

    Onhan joulu ollut myös pakanallinen keskitalven juhla, mutta kuinka moni sen oikeasti tiedostaa muun jouluhössötyksen keskellä nykypäivänä.

  5. tuks Kirjoittaa:

    Mä erosin kirkosta 24-vuotiaana ihan siitä syystä etten usko kristinuskon opettamaan Jumalaan / Jeesuksen ihmetekoihin. En oo uskonut oikein ikinä, mutta tuolloin ohimennen sitten viimein erosin. Jännä että jotkut pitää tästäki meteliä, ei se mitenkään mullistava juttu ollut, en edes huomaa että säästäisin jotenkin veronmaksussa.

    Kuuntelen kyllä mieluusti joitakin virsiä kun ne ovat mielestäni kauniita. Emmä tajuu mitään totalitarismia, mun mielestä esmes suvivirret ja joulukuvaelmat kuuluu koulun juhlien viettoon enkä mä lapsenakaan kokenut niissä olevan mitään ihmeempää uskonnollista latausta. Mut ehkä mä oon vaan huono provosoitumaan.

  6. peterick Kirjoittaa:

    Itse ei ole tarvinnut pahasti törmäillä tuohon erosin-kirkosta-jee-bileet -egoiluun, minulle on vasta hiljattain alkanut selvitä ketkä kaverini on eronneet kirkosta ja ketkä ei. Ja siitä on kuiteskin pari vuotta, kun eroamiset on tapahtunut 😀 Itsekään en muista et keille kaikille olisin eroamisestani maininnut, se vaan jotenkin unohtui heti kun sen oli tehnyt. Tietääköhän vanhemmatkaan etes lol 😀

    Pakko kyllä todeta, että oli hyvä et vanhemmat lahjoivat minut käymään rippikoulun, se oli kyllä todella mukava kokemus, nykyään harmittais jos en olisi käynyt 🙂 Lähinnä sen takia, kun kaikki kaveritkin oli siellä ja olihan se yleissivistävää ja herätti keskustelua.

  7. pikkulaku Kirjoittaa:

    Mulle kirkosta eroaminen oli oikeasti iso asia. Kasvoin paikkakunnalla, jossa kaikkien piti kuulua massaan, ja erilaisuudesta rankaistaan isolla kädellä. Kaikki mun tuntemani oikeasti uskovat ihmiset olivat itse asiassa hyvinkin vapaamielisiä, mutta tapauskovaiset, massanmukanamenijät määkivät kuorona kirkkoonkuulumisen tärkeyttä ja yrittivät nuijia mua samalle tasolle kanssaan. Mun vanhemmat kuuluivat viimeksimainittuun ryhmään.

    Koska mun vanhemmat kokivat että yhdenmukaisuus on mun hyvinvointia tärkeämpää, joiduin vastoin omaa vakaumustani osallistumaan uskonnonopetukseen, käymään koulun kanssa jumalanpalveluksissa ja käymään rippikoulun. Minulle tämä aiheutti tuskaa, koska se tuntui siltä, etteivät omat vanhempani, opettajani tai luokkakaverit kunnioittaneet minua persoonana, vaan heille oli tärkeämpää että määkisin heidän mukanaan. Myötätuntoa minua kohtaan osoittivat ainoastaan ns. uskovaiset, joiden mielestä uskonnolliseen toimintaan pakottaminen oli yhtä väärin kuin sen kieltäminen.

    Olin 18-vuotinpäivänäni heti aamusta kirkkoherranvirastossa ’anomassa pakanapassia’, koska pääsin viimeinkin päättämään asiasta itse. Olen monesti puhunut asiasta kun aiheesta on ollut keskustelua, koska minulle se oli merkittävä hetki. Sain edes pienen hyvityksen kaikista niistä hetkistä, kun olin joutunut kuuntelemaan tekopyhää jeesustelua, osallistumaan uskonnollisiin sakramentteihin, joihin en uskonut tai saanut niskaani paskaa vain siksi etten suostunut teeskentelemään uskovani.

    Mulla ei ole edelleenkään mitään uskovia vastaan. Itse asiassa tähän menessä aidosti uskovat ihmiset ovat tunteneet myötätuntoa mua kohtaan, ja nimenomaan tapauskovaiset tekopyhäilijät ovat ihmetelleet että mikä muka rippikoulussa oli niin kamalaa kun ’siitähän sai sukulaisilta rahaa’. Toisilla ei käy mielessä, että omien periaatteiden myyminen parista sadasta markasta ei tunnu kivalta.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus

Kommentoidaksesi sinun tulee kirjautua.



Trikkis muuala

Arkistot

Kategoriat

Linkit

Laskuri

Hit Counters
Web Site Hit Counters
13.08.2012 lähtien
Listattu Netsarliin