Väärinkäytöksiä

28.11.2012 - 13:46 / Anni.


Jos teille tulee mieleen sanoja, joita ihmiset käyttävät väärin, ni jakakaahan ihmeessä, voidaan päivitellä yhdessä.
*edit: ainii yks kans mikä minua ärsyttää on ko ihmiset sanoo että ne viettelee juhannusta tai viettelee lauantai-iltaa. Millä ne sitä viettelee? Shamppanjalla ja vaahtokarkeilla??

Kategoria: otan kantaa, Yleinen.



7 vastausta - “Väärinkäytöksiä”

  1. Iita Kirjoittaa:

    Mua yhteen vaiheeseen pänni suunnattomasti, kun ihmiset ei tajunnu pastan, makaronin, spagetin ja nuudeleiden eroa! Siis ok, kaikista voidaan käyttää yleisnimeä pasta, mut makaroni on niit pienii koukeroita/kiemuroita (<-mallista riippuen), spagetti sitä pitkää lötköä, nuudelit niit tiiviistin pakattuja pitkiä lötköjä ja PASTA on kiesus sentään niitä rullia, joiden pussin kyljessä lukee PASTA!! Vai lukeeko? 8–D En muista, mut muistan miten raivostuin kun ihmiset ei ymmärtänyt, että pastasta puhuessa ei tarkoteta aina yleisesti kaikkia noita viljajuttusia.

  2. iwory Kirjoittaa:

    Hei mä oon luullu et liila ja violetti on sama, kiitos kun sivistit minua.

    Mua ärrrrrrrsyttää sanan kirjaimellisesti väärinkäyttö. ”Mä kirjaimellisesti kuolin kun…” tai ”Mä repesin ihan kirjaimellisesti”. EI EI EI! ET KUOLLUT, ET REVENNYT! Mrrh.

  3. trikkis Kirjoittaa:

    Häätyy kyllä sanoa että oon silloin tällöin puhunu makarooneista ja spagetista yleisesti pastana. Mutta makaroonit on makarooneja ja spagetti on spagettia ja nuudelit nuudeleina, loput on sitte… kaikkea jännää pastaisuutta :’D
    Pitäs kai noihinki joskus perehtyä tarkemmin.

    Eipä kestä Iwory.
    Kirjailmellisyyden käyttö on kyllä joo vähän epäselvää joillekin nykyään. :/

  4. pikkulaku Kirjoittaa:

    Hyvä, että joku muukin ymmärtää asujen ja asusteiden eron!

    Mua nyppii se, kun jokin vaatekataloogi mainostaa polyesterisatiinivaatteita ’silkkisentuntuisina’. Mitä harhaanjohtavaa mainontaa!

  5. Emmi Kirjoittaa:

    …Nyt on kyllä pakko huomauttaa, että sellaista pastalaatua kuin ”pasta” ei ole olemassa. Makaronit, spagetit, pennet, tagliatellet, fuzillit jne. ovat kaikki pastalaatuja, nuudeli on puhekielessä pasta vain Yhdysvalloissa, kuin toisinkin päin, siellä spagetista saatetaan puhua nuudeleina. Kyse on kuitenkin lähinnä television kautta leviävästä huonosta yleissivistyksestä. Samalla logiikallahan myös pelmenit, knöödelit ja klimppisoppa olisivat pastaa. Lähellä ollaankin, mutta pastan kotimaa on Italia, knöödeleiden Saksa, jne. Pelmeniä ja tortelliinia ei käytännössä erota toisistaan juuri muu kuin kotimaa, silti vain tortellini on pastaa.

    Jottaettä, arvatkaa mikä mua nyppii. 😀

  6. heli Kirjoittaa:

    Sekin ärsyttää, kun peruskoululaiset saavat PÄÄSTÖTODISTUKSEN. Anteeksi mikä päästö? Metaanikaasupäästö?

    Pinkki ja vaaleanpunainenki tuppaa useilla mennä sekasin. Ärsyittävää! 😀 Niillä on niin kerpeleen selkeä ero!

  7. heli Kirjoittaa:

    niin siis edelliseen vielä, että eiväthän ne sitä peruskoulussa saa, vaan siitä puhutaan päästötodistuksena (usein) vaikka kyseessä on siis päättötodistus. Heh selkeä ilmaisutapa minulla.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus

Kommentoidaksesi sinun tulee kirjautua.



Trikkis muuala

Arkistot

Kategoriat

Linkit

Laskuri

Hit Counters
Web Site Hit Counters
13.08.2012 lähtien
Listattu Netsarliin