Luontoillassa: harvinaisten sarjisaktiivien bongausta!

17.02.2014 - 16:26 / Anni.


Kategoria: otan kantaa, Yleinen.



13 vastausta - “Luontoillassa: harvinaisten sarjisaktiivien bongausta!”

  1. Tatar Kirjoittaa:

    Okei. Nyt.

    Meikä on suunnitellut muuttavani Tampereelle ihan samoisista syistä jo ihan tän vuoden syksyllä ja tietääkseni monta muutakin sarjistelijaa sinne myös on aikomassa. :O Mikään ei ois mahtavampaa kuin joku järjestetty ”kerho” jossa pääsisi tapaamaan muita netissä sarjiksiaan julkaisevia (tai muuten vaan niitä piirtäviä) ihmiseitä. Nyy!

    Pitänee alkaa vaan jollain lailla verkostoitumaan, tää on toteutettava! Nimenomaan niin, että kaikki haluavat pääsee. Näitä samoja ajatuksiasi ollu itselläkin, nääs.

  2. trikkis Kirjoittaa:

    @Tatar: Tampereella juuri toimii tuo piirtoillat-ryhmä, jonka löytää facebookista, mutta jolla ei ole pysyvää paikkaa, vaan ne kokoontuu kahviloissa.

    Mie haluisin päästä pyörittämään jotain pysyvää, sarjiksille pyhitettyä paikkaa, jossa vois ihmiset kokoontua, ehkä myydä sarjiksia ja pitää näyttelyitä. Jonkinlainen sarjiskeskus siis. Ja jos sillä hommalla sais jotenki omat laskut ja ruuat maksettua ni olis tosi jees. Mut en tiedä ollenkaan, onko Tampereella sellaselle loppujen lopuks niin paljon käyttöä, ja miten sellasta lähtis ees kehittämään.

    Haluaisin muutenkin jotain avoimempaa ja lämminhenkisempää sarjistoimintaa ylipäätään. Tuntuu et suomessa on ne _sarjispiirit_ joihin pääsee vasta läpimurron tehtyään, ja jotka paheksuu mangaa.

  3. Tatar Kirjoittaa:

    Varmasti olis tarvetta jollekin avoimemmalle toiminnalle kuin tämmöiset pienten piirien kahvilakokoontumiset. Sehän tuntuu varmasti monesta vähän joltakin satunnaiselta yksityistilaisuudelta.. :O Varsin huikeaa, jos olis ihan varta vasten omat tilat sarjistelulle, sellainen turvapaikka. Ja nimenomaan näyttely- ja myyntimahikset. Mie ainakin kannatan 🙂

    Hyvä että sentään piirtoiltoja on, se on jo suuri plussa. Samanlaista oon toivonut jo Kemiin ja Lahteenkin, mutta ei se kai auta kuin muuttaa Tampereelle. 😉 Hyvä että tästä nyt on kuitenkin puhetta, ehkäpä joku muukin inspiroituu!

  4. Myrnis Kirjoittaa:

    Tampereelle tarviis kyllä oikeesti jotain helposti lähestyttävää. Piirtoillat on jo ja sinne tosiaan ovat kaikki tervetulleita. Ainoa miinus on tuo ettei ole oikein mitään sellaista kotoisaa paikkaa, jossa voisi tavata, joten joutuu turvautumaan aina kahviloihin. Jos jollakin on tähänkin vinkkiä, niin kuulisin erittäin mielellään!

    Tatarkin jos oot Tampereelle suuntaamassa niin tule ihmeessä tsekkaamaan piirtoillat! 🙂 Ite oon viihtynyt ja kiva kun saa tutustua muihin piirtäjiin ja sarjistyyppeihin. Kaipaan kovasti että sais jutella sarjiksista ja sais tukea ja neuvoa muilta.

  5. Wolf Kirjoittaa:

    Joo piirtoillat on must lähtökohtasesti ollu tosi hyvä juttu, mut paikat on ollu vähän ongelmallisia pienuutensa/hintatasonsa/vaihtuvuutensa/meluisuutensa takia (varsinki esim. mulle joka en käytännössä voi mennä mihinkään ilman koiraa). Tampereen sarjakuvakeskus olis helvetin hieno idea, mut se vaatis jonkinlaisen järjestötoiminnan aloittamista tai sit vaihtoehtoisesti Suomen ja/tai Tampereen sarjakuvaseuran kanssa pohdiskelua.

    Ylipäänsä siis se, mikä piirtoilloissa ja tässä keskuspuheessa on parasta, on just matalan kynnyksen osallistuminen. Toki on myös ne Tampereen sarjakuvatapaamiset (joilla on oma fb-sivu), ja oon mä niissä pariin otteeseen käyny, mutta jotenkin se ilmapiiri sit kuitenkin tuntui nuorelle silloin vielä mitään paperilla julkaisemattomalle bloggaajalle aika nihkeeltä. Sarjispiirit tuntuu nyt yleensäkin olevan aika sisältä päin lämpiäviä, ja nettijulkasijoilla ei oo oikeen vielä mitään luontevaa tapaa liittyä niihin.

    Mut silleen, hyvää ajatusta. Osallistuisin muuten ihan kympillä, mut oon todennäkösesti muuttamassa kesällä pois. Oon silti kyllä messissä, mikäli musta mitään apua voi olla.

  6. Lumitus Kirjoittaa:

    Tulo jotenkin mieli avautua aiheeseen liittyen. Itse olen aikoinaan pienellä paikkakunnalla vetänyt sarjis/piirtoiltoja kerran viikossa. Paikalle sai tulla ketkä halusivat. Tilat järjestyivät silloin kaupungin kulttuurilautakunnan puolelta (oltiin ensin keväällä uimahallin kokoushuoneessa ja syksymällä kansallisopiston tiloissa), kun rohkeasti kysyi, että miten ois jos tällaista juttua haluttaisiin tehdä. Nykyään hengaan Tampereella ja kovastikin olisi mieli tapailla muita piirtäviä ihmisiä, kun ketään en oikein tunne. Tilat ovat tietenkin hankala saada ja järjestää, jos ei ole auttavia tahoja tai ei tunne ketään. Tietenkin hyväksi voisi käyttää omaa asuntoa, jos se on tarpeeksi tilava, ainakin joksikin aikaa ennen kuin on kunnon tilat. Esimerkkinä voisin sanoa miun ja miehekkeen asunto, jossa järjestettään kahden viikon välein ropeiltamat.

    Ehkä tarjouksena miulla oli kai sanoa, että voisin auttaa järjestämään jostain jollain keinolla tilat, mutta tarttisin siihen kaveriksi jonkun pidemmän aikaa Tampereella viettäneen ihmisen (itse olen asunut vajaa puoli vuotta).

  7. Tupuna Kirjoittaa:

    Metsossa on halvimmillaan 15€/tunti kokoustiloja (yhdistyksille, yksityisille tuplahinta), mutta ei hajua, kuinka varattuja ovat milloinkin. Siinä on tietysti se tylsä, ettei voi vapaasti hengata vaan täytyy pysyä siinä parissa, kolmessa tunnissa, mihin on väellä varaa. Varsinkaan, jos ei ole edes varmaa, paljonko tulee osallistuvia maksajia. Mutta jos joskus on yhdistys ja ja ja— 🙂

    http://kirjasto.tampere.fi/palvelut-ja-asiointi/varattavat-tilat/paakirjaston-tilat/

  8. Myrnis Kirjoittaa:

    Maksullisuus on aikamoinen turn off, koska se vaatii ihan liikaa sitoutumista, pitäs aina olla miminimäärä porukkaa sitoutunut että saisi koko jutun kokoon ettei parille tuu liikaa kustannuksia sen takia että parille tuli este. Kun mukana on opiskelijoita, työttömiä ja yleisesti perseaukisia, niin jo joku vitonen/kerta siitä että saat hengata ja piirtää randomisti jossain on vähän hirvee summa.

    Ideana olisi kuitenkin se että oli se mitä tahansa, se olisi helposti lähestyttävää ja sinne olisi matala kynnys tulla kenen tahansa. Mikä taas sulkee yksityisasunnotkin pois, koska se on aina jonkun koti. Ns. julkisista tiloista on helpompi tulla ja lähteä oman fiiliksen mukaan. Yksityisasunnoistakaan ei olis pulaa, aina joku olis valmis tarjoamaan kämpän käyttöön. Meillekin mahtus kun on kolmio, mutta aikaisemman kokemuksen mukaan se karsii osallistua aika rankasti.

    Lumitus, kantsii tulla Tampereen piirtoiltoihin tutustumaan porukkaan jos et ole käynytkin. 🙂 https://www.facebook.com/groups/403389946437133/

  9. Nääppis Kirjoittaa:

    Noi vanhojen partojen salaseuramiitit on aika pelottavalta kuulostavia. Onneksi voi perustaa oman salaseuran tai siis avoimen seuran. Ja toi pienemmän sarjiskeskuksen perustaminen on tosi hyvä konsepti, jota kannattaa levittää, että saadaan ihmisiä kiinnostumaan.

  10. jelden Kirjoittaa:

    Tampereen sarjakuvakeskus olis kyllä ihan huippujuttu! Itse ainakin mielelläni puuhailisin sellaisen parissa :-3
    Mutta sitä tulin huutelemaan, että Tampereella on keskustassa suuri monitoimitalo, jossa saa hengata yleisesti, ja tälläkin hetkellä on menossa jokin aktiivinen hiihtolomatapahtuma. http://www.nuortentampere.fi/13/
    Tässäkin tietty on mutkansa: kyseessä on tampereen nuorisotoimen tila, eli vain ”nuortenryhmäksi” profiloituneelle jengille voi yrittää viritellä toimintaa.

  11. Lumitus Kirjoittaa:

    Ehkä olis helpompaa saada joku taho rahoittamaan/maksamaan tilojen vuokraamiset, mutta se että kuka lähtee siihen, on vaikeaa näinä päivinä. 😛

    Kiitos Myrnis! Pitääpä pitää silmllä facebookin kautta milloin seuraavan kerran kokoonutte. ^^

  12. Sarjiskauppa Kirjoittaa:

    Onhan Tampereella Fantasiapelit siinä Plevnan ja Amttilan kupeessa. Siellä myydään aika paljon sarjiksia..

  13. Mia Kirjoittaa:

    *katsoo ylös papereistaan, monokkeli lennähtää yllätyksestä silmästä* Oulussako on sarjakuvakeskus?? Well I’ll be!

    …ei ku hei ehkä joskus muinoin kuulinki siitä. Nyt ku miettii nii hoksaa että hämärä on muistikuva siitä ja et Valve liittys asiaan. Ehkä tässä vois perehtyy aiheeseen vähän tarkemmin. xD Joku sosiaalinen piirtely homma ois nimittäin aikas kiva. Tää tahtoo jäähä tällaseksi yksin kyyhöttämiseksi.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus

Kommentoidaksesi sinun tulee kirjautua.



Trikkis muuala

Arkistot

Kategoriat

Linkit

Laskuri

Hit Counters
Web Site Hit Counters
13.08.2012 lähtien
Listattu Netsarliin