Tämäkö on se 30:n kriisi? / Is this the 30s crisis?

6.09.2017 - 15:21 / Anni.


Tämä on vähän sekava mutta halusin lisätä enkkukäännöksen myös
This looks a bit messy but I wanted to include English translation as well.

bi1 bi2

En kyllä vielä osaa sanoa itseäni biksi, se tuntuu jotenkin oudolta. Ehkä siksi, että olen tähän ikään asti ollut vain hetero? Ehkä kun en tiedä vielä olenko vaan biromanttinen, biseksuaali, vai jotain luokittelematonta. Umpihetero en kuitenkaan enää. Eipä sillä, bi-identiteetti olisi tosi cool, mutta ehkä edelleen pelkään käyttäväni sitä väärin.

Myös: tiedostan että tää merkintä on tosi binäärinen, ja että bi-yys ei välttämättä sulje pois ihastumista muunsukupuolisiin. Omalla kohdallani en osaa sanoa vielä juuta taikka jaata. (olen myös idiootti enkä varmaan edelleenkään osaisi vastata, jos multa kysyttäis että mitä eroa billä ja panilla on)

It still feels a bit weird to call myself bi. Maybe because I’ve been straight until now? Maybe I’m still uncertain if I’m biromantic, bisexual or something I don’t wanna label. I’m not 100% straight anymore though. Not that bi identity wouldn’t be really cool, maybe I’m still afraid to misuse it.

Also: I know this post is focused on two genders, and that being bi doesn’t exclude being attracted to nonbinary people. In my case I can’t really say this or that yet. (I’m also an idiot who probably still couldn’t answer if you asked what’s the difference between bi and pan)

Kategoria: JEE, Yleinen.3 vastausta - “Tämäkö on se 30:n kriisi? / Is this the 30s crisis?”

 1. Rasmus Kirjoittaa:

  Kivaa kun jaat pohdintoja! Miulle opetettiin, et bi- ja panseksuaalin ero on jokseenkin sukupolvikysymys: Monille biseksuaalisuus tarkottaa vetoa useempiin sukupuoliin (myös muunsukupuolisiin) ihan koska ei oo kuullut termiä panseksuaalisuus. Nuoremmille tyypeille bi taas merkkaa nimenomaan kahta (mies ja nainen) ja pan kaikkea <- se lienee se the ero noiden sanojen välillä, kaksi vs kaikki. Heh, tosin yks tyyppi sanoi, että biseksuaalisuus tarkoittaa joo kahta, mutta ei miestä ja naista vaan omaa (sukupuolta) ja toista, eli öö ää sanoilla voi sotkea päänsä niin huolella kuin haluu 😀

  Pyrin ite sanoon ihmisille, et kun joku sanoo, et hei olen [mikä tahansa termi], niin kysy heiltä perään et mitä se sana SULLE tarkottaa. Ku jokanen tulkitsee sanat omalla tavallaan. Mitä panseksuaalisuus tarkottaa mulle voi tarkottaa biseksuaalisuutta toiselle.

  Heteroflexible on yks sana, joka meinaa ihmistä, joka on hetero, mut toisaalta asioita tapahtuu ja ihmisii tulee vastaan, eikä sitä tarvii roikkuu kynsin hampain kii hetero-tittelissä.

  Paljon höpinää plöööö mut pointti on vaan lähinnä se, et käytä sanoi jotka on sulle kotosii ja tiedä, et huomisen sanat voi olla jotain muuta kuin mitkä sopii tähän päivään.

 2. Niina Kirjoittaa:

  Vau, olipa jännä avautuminen. Itte en ole kyllä koskaan ajatellu että joku yhteisö ”omistaisi” bi- tai heteroseksuaalimääritelmän yms. enemmän olen nähnyt sen vain ihmisille keinoja luokitella ja ymmärtää helpommin siten itseään. Itse lakkasin ajattelemasta itseäni heterona tai binä sen jälkeen kun totesin, että saattasin olla kiinnostunut joistakin naisista jos oikeanlainen sattuisi muhun törmäämään ja kiinnostumaan, mutta itse tunnen fyysisesti selvästi vahvemmin vetoa miehiin. Että oon sitten jotain siltä väliltä, eikä sillä määritelmällä ole mitään väliä. Ihminen on mitä on riippumatta siitä, miksi sitä kutsutaan. Toki saat itseäsi siten kutsua miten haluat ja koet oikeaksi. 🙂

 3. HOMO Kirjoittaa:

  Ensimmäinen askel biseksuaalisuutta on just tuntea itsensä hämmentyneeksi 😀
  Ite oon yläasteelta lähtien tiedostanut olevani bi, mutta aina välistä joudun prosessoimaan et oonko nyt 20% naisista kiinnostunut vai 35% vai tykkäänkö tytöistä tietyissä tilanteissa tai just tietynlaisista ja miks just tykkään tietyistä tytöistä. Onko ne ulkonäön tai luonteenpiirteet mitä heillä on, sellaisia mitä haluaisin itselleni. Onko siis kyse enemmän ihailusta vai seksuaalisesta jännitteestä? Miksi tuijotan ton peppua vaikka pitäisi katsoa muualle? Miksi vagina on ruma, mut penis ihan ookoo? Miks haluan kuitenkin olla vakituisessa suhteessa miehen kaa? Mitä jos joskus eroan? Olisinko sit tytön kaa? Viettäisinkö villiä homoelämää, vai asettuisinko aloilleni jonkun tyttelin kaa ja käytäis yhdessä taidemuseossa? Mikä ero loppupeleissä millään tällä on? Tyttöpoikatyttöpoikatyttöpoika?

  Iloista hämmennyksen sekaista elämää. Voin kertoa omasta kokemuksesta, et vaikka oon ollut jo kohta 7 vuotta vakaa identiteettini suhteen, sitä väkisinkin hämmentää tää dualismi. Oon ollut kohta 5v miehen kaa, mut sitä miettii väkisinkin välistä kaikkea seksuaalisuuteen liittyvää ja aina kaikki uudet kokemukset muovaa sitä käsitystä siitä, et mistä ja kenestä mä tykkään ja miksi ja niin edelleen.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus

Kommentoidaksesi sinun tulee kirjautua.Trikkis muuala

Arkistot

Kategoriat

Linkit

Laskuri

Hit Counters
Web Site Hit Counters
13.08.2012 lähtien
Listattu Netsarliin